6 Mayıs 2018 Pazar

Banka Kartları

Finans kurumları, tüketicilerin ihtiyaçlarına yönelik ürünler hazırlamaktadırlar. Bunlardan birisi de, tüketicilerin para transferi, döviz alma ve fatura ödeme gibi işlemlerini kolayca gerçekleştirmelerini sağlayan banka hesaplarıdır. Bankada açtıracağınız vadesiz mevduat hesabı sayesinde yukarıda sıralanan işlemlerin yanı sıra güvenle birikim yapabilirsiniz. Paranızı hesabınıza yatırarak, altın vb. değerli madenlerde satın alabilirsiniz. Dilerseniz büyük şirketlerin hisse senetlerinden de pay satın alarak, yatırım yapabilirsiniz. Biriktirdiğiniz parayı istediğiniz an bankanız ATM'sinden çekebilmeniz için tarafınıza banka kartları verilmektedir.
Bu kartlar, mevduat hesabına anlık olarak ulaşmanızı ve para yatırma-çekme işlemlerinizi tamamlamanızı sağlar. Banka kartları olmadan da artık günümüzde ATM'lerden işlem yapılabilmekte ancak bunun için hesabınıza ilişkin birçok bilgiyi not etmiş olmanız gerekmektedir. Bu nedenle banka hesap kartlarının, işlem kolaylığı açısından önemi büyüktür. Ayrıca internet üzerinden online alışverişlerde de, kartın üzerindeki bilgileri kullanarak alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.
Bankamatiklerden para yatırmak, çekmek, ödemelerinizi gerçekleştirmek veya internetten alışveriş yapmak istediğinizde banka kartınız yoksa kolayca sahip olabilirsiniz. Bunun için belirlediğiniz herhangi bir bankaya giderek, (Garanti Bankası, QNB Finansbank, Ziraat Bankası, Akbank, Halkbank, Denizbank, Şekerbank, Vakıfbank) banka hesabı açtırmanız gerekmektedir. Hesap açılışı için bireysel müşteri temsilcilerine sıra almalısınız, gişe görevlilerine değil. Sonrasında kimlik belgenizi vererek, adınıza vadeli ya da vadesiz hesap açılmasını talep edebilirsiniz. Banka görevlisi tarafınıza imzalamanız gereken sözleşmeleri takdim edecek. Dikkatli bir şekilde sözleşmeyi inceledikten sonra imzalamanızı öneririz.
Hesabın açılışıyla ilgili tüm işlemler bittiğinde, banka kartınız formda belirttiğiniz adrese posta yoluyla iletilecektir. Banka kartları ile ilgili merak ettiklerinizi, hesap açılışı başvurusunda görevliye ya da müşteri hizmetlerine sorabilirsiniz. Banka kartı tarafınıza teslim edildikten sonra aklınıza takılan soruların yanıtlarını dilerseniz Ekonomi.kim sitesinden de inceleyebilirsiniz. Ekonomi.kim bankaların kartlarına ilişkin bilgileri, güncel makaleler halinde düzenli aralıklarla yayımlamaktadır. Sitenin amacı finans okurlarının doğru ve en güncel içeriklere anında ulaşabilmeleridir.
 
Banka kartları ile alakadar tüm aklınıza takılan soruların yanıtlarını sitede bulabilirsiniz. Ancak sorunuz, yayımlanan içeriklerden daha farklı ise bu durumda da sitenin yorum bölümünü kullanarak sorunuzu ya da bankacılık işlemlerine dair probleminizi iletebilirsiniz. En kısa sürede sorununuza yardımcı olabilmek için yorumunuza yanıt verilecektir…

2 yorum:

  1. Banka kartları hakkında doğru bilgilerle yayın yaptığınız için takipteyiz...

    YanıtlaSil
  2. Banka kartı ile ilgili merak ettiklerinizi bu bloga sorabilirsiniz.

    YanıtlaSil